07.06.2024 Bojkovice – TJ Nivnice 3:2 (2:0)

BODY NÁM UKRADLI DVA ROZHODČÍ

pátek 7.června 18,00 – mistrovské utkání muži

SK SV BOJKOVICE – TJ NIVNICE 3:2

poločas: 2:0

góly: 2.Vít Dolina, 44. Vojtěch Dolina, 85. Gorčík – 75. Velecký, 83. Maleňák

sestavy:

Bojkovice: Urbánek – Kalina  (46. Chovanec), F.Kalík, Jančařík, Křížka (80. Toman) – Vít Dolona, J. Gago (70. A.Kalík), Gočík, Vo.Dolina – Andrlík – Martinec (46. P.Gago)

Nivnice: R.Kolaja – Michalec, Cvacho, Hulín (6. O.Dubský, 57. O.Kolaja), Vítek – Karlík (69. J.Šlapal), Obdržálek, Stojaspal, Maleňák, Soukeník – Velecký

rozhodčí: Zicháček – Němec, Konečný

žk: Křižka – Obdržálek, Stojaspal

diváci: 150

střely na branku: 8:5

rohy: 5:3

   Úvod dneska trošku zkrátíme, ale tase ne tolik, abyste se nic nedozvěděli. Tak asi za prvé se ptáte proč jsme hráli v pátek, když nám šest hráčů scházelo. Kteří? J.Junaštík, L.Franc, S.Josefík, S.Josefík, D.Bumbalík a R. Straňák. Na absenci toho posledního už si budeme muset zvykat, protože už i ti pověstní vrabci si cvrlikají o jeho odchodu do Hluku a něco pravdy mají. Odpověď jsme ale zamluvili takže jsme hráli v pátek, protože v sobotu by absencí bylo ještě více. Pokračovat budeme tím, že se nám do sestavy vrátili dva kousky a to L.Cvacho a J.Hulín, který po hříchu vydržel pět minut… Jelikož jsme nakousli jeden odchod tak se právem ptáte, jestli se něco peče i v naší troubě. A odpověď je ta, že ano, ale kromě toho, že se jedná o fotbalisty z vyšší soutěže, neprozradíme nic víc. Postřehy o domácích? Nesbírali jsme je. Snad jenom ten, že dvě kola zpět byli plně zainteresovaní v „boji“ o druhou příčku, ale dvěma plichtami si vrátka k ní přivřeli, a aby ji obsadili museli porazit nejenom nás, ale za týden i Kunovice a ani to nemusí stačit. Tak či tak jsme zaslechli, že v příští sezóně chtějí hrát o postup. Nenecháme je v tom samotné.

   Na náš první kopanec jsme v polátané sestavě ani dlouho nečekali, pročež se udál už na startu druhé minuty. A.Michalec sice soupeře u rohového praporku o míč obral, ale jenom proto, aby ho odkopl asi metr od sebe a to přímo k nohám Vo.Doliny, který bez otálení přetáhl centr na zadní tyč na svého mladšího bratra Víta, který měl dost času k nechytatelné hlavičce – 1:0. Další ranou do našeho zátylku bylo nucené střídání J.Hulína, čímž se strhla první lavina přeskupení v našich řadách. Na další už reagovat nebudeme, ale pár jich ještě v průběhu nastalo. Čekání na to, co nás potká do třetice bylo naštěstí liché. Ve 14.minutě poslal načasovanou a pohlednou přihrávku V.Soukeník domácímu Martincovi, jenž se s přesnou muškou nepotkal a napálil balon vysoko. V 16.minutě zaznamenáme náš první roh a to kvůli tomu, abyste pochopili, že i my jsme občas pobývali na polovině domácích. Ten roh T.Maleňáka byl přetažený a L.Cvacho s ním ani přes svou výšku dobře naložit nemohl. V 19.minutě vyvezl balon domácí J.Gago jehož J.Vítkem tečovanou střelu šikovně vyrazil R.Kolaja. Ve 25.minutě jsme se poprvé vztekali a to právem. Po dlouhém pasu P.Stojaspala se na výzvědy k domácí svatyni rozběhl J.Karlík, po jehož kličce Křížkovi už měl cestu do domácího vápna docela pustou, ale po zákroku zmíněného obránce si musel ustlat a ze samostatného úniku nic nezbylo. Právem jsme čekali červenou kartu, ale kdeže…, žlutá. Ve 27.minutě pozadu nezůstal ani první asistent, který jako jediný viděl ofsajd V.Veleckého, jenž měl také namířeno k sólovém úprku. Nevěřili ani domácí na tribuně. Ve 35.minutě střílel z dálky (mluvit můžeme o dobrých třiceti metrech) T.Maleňák, přestože se na pravém křídle cítil J.Karlík jako sirotek. Ve 37.minutě hasil v našem vápně šanci domácích vyběhnutím R.Kolaja, aby po něm dílo dokončil J.Vítek, vykopnuvší střelu Andrlíka z brankové čáry. Ve 42.minutě nám opět zvedl mandle hlavní rozhodčí, když (ne)viděl oplácení domácího Vo.Doliny, který před naší lavičkou srazil k zemi J.Vítka. Vše se obešlo bez odpískaného faulu, natož karty… Ironií osudu se tentýž hráč ocitl v poslední minutě mezi našimi stopery a z deseti metrů poslal balon podél brankáře podruhé – 2:0. Potom už byl chvála bohu odpískán poločas, v nemž byli domácí fotbalovější a naši hráli ustrašeně.

   Druhá půle se zpočátku odvíjela bez nějakých zásadních událostí. Do světa vytroubíme dvě ztráty míčů A.Michalce, které jsme sice s obtížemi, ale přece jenom, vyřešili. Mezi nemilé procesy ještě zařadíme individuální akci domácího Víta Doliny, ale balon nabral jiný směr než bylo zamýšleno. Tím jsme tak nějak uzavřeli prvních deset minut druhé půlky, do které se vtěstnala i tradiční žlutá karta pro R.Obdržálka. Ať ale nezapomeneme, tak zavčasu zmíníme, že naši zvýšili aktivitu a na obrázku hry to bylo pozorovatelné. Třeba v 63.minutě utekl po křídle J.Karlík, ale jeho přihrávku na vápno poslal P.Stojaspal vedle Urbánkovy branky. V tomto mezidobí, kdy se chvíli nic nedělo zmíníme to, že jsme pár utkání po sobě chválili rozhodčí a to bez rozdílu jak naše klání končila. Zmíníme například ta v Těšnovicích, Kunovicích, Mladcové či mnohé domácí utkání, kdy vesměs mladí sudí předváděli výborné výkony. Bohužel dnešní utkání mezi tento výčet zařadit nemůžeme a to ještě nevíme, co nás v závěru čeká. Posuneme se ale do 70.minuty, kdy odkulhal z placu J.Karlík a to už se zdála naše situace doslova žalostná. Nebyla. Po jeho střídání se na levém křídle rozběhl k první větší sólové akci O.Kolaja a po jeho centru domácí skosili před vápnem P.Stojaspala, z čehož se rekrutoval první přímák z dobré pozice. Na starost si ho vzal sám P.Stojaspal a domácího Urbánka pěkně protáhl, aby ten míč vytěsnil alespoň na roh. V 75.minutě už jsme se dočkali. Vše podstatné začalo přesným výhozem R.Kolaji na T.Maleňáka od jehož kopaček letěl balon na levé křídlo k O.Kolajovi, jehož centr zužitkoval hlavou V.Velecký (jeho 149 gól za Nivnici) – 2:1. Naši logicky ožili a v 83.minutě už po sobě skákali, když jsme dokonce vyrovnali. Tentokrát dostal na pravé křídlo balon od P.Stojaspala V.Velecký, kterému střelecký pokus vyrazil Urbánek jenom na hlavu dobíhajícícho T.Maleňáka a ten neměl s trefením opuštěné branky větší potíž – 2:2. Naše nadšení nás opustilo po pár minutách a bylo to opět k zlosti. Vícenež metrový ofsajd puštěný opět asistentem číslo jedna (který je z Kunovic s nimiž hrajeme o druhé místo !) využili domácí k vítězné brance, kterou dával do prázdné branky Gorčík – 3:2. Domácím už pro jistotu nebyly mávány žádné ofsajdy, jelikož se nám tím všemi názvy oslovovaný sudí mstil a po jednom mnoho nechybělo a inkasovali jsme počtvrté. Včíl byl ale u balonu dříve náš brankář R.Kolaja. Tomu ještě pomohlo v nastavení po úniku Chovance a pumelici P.Gaga břevno a mohli jsme naštvaní domů. Za druhý poločas si naše zbídačená sestava zaslouží poplácat po zádech. Škoda, že nebyla oceněna alespoň bodem. Zasloužila by si ho.