11.05.2024 Kunovice – TJ Nivnice 1:1 (0:1)

sobota 11.května 16,30 – mistrovské utkání muži

FOTBAL KUNOVICE – TJ NIVNICE 1:1

poločas: 0:1

góly: 66. Králík – 11. Maleňák

sestavy:

Kunovice: Němčický – Horáček, Kaňovský, Mandinec, Řiháček – Obal, Polách, Perůtka, Šmatelka – Flek (59. Zámečník), Králík (83. Salay)

Nivnice: Junaštík – Michalec, Stojaspal, Velecký, Obdržálek – Vítek, Bumbalík, Hulín, Maleňák – Straňák – O.Kolaja (78. O.Dubský)

rozhodčí: Mičkal – Zubek, Svoboda

žk: Řiháček, Perůtka (2x) – Vítek

čk: Perůtka ( 78.min. – Kunovice)

diváci: 113

střely na branku: 3:5

rohy: 4:3

   Naši odjeli do Kunovic v nezvyklém sobotním termínu (v nedělním dopoledni hraje v Kunovicích Slovácko B) a stále v okleštěné sestavě (bez L.Cvacha, S.Josefíka, V.Soukeníka, K.Dubského, L.France, J.Karlíka a také bez dlouhodobého maroda T.Kelíška). Jak je z výčtu jmen patrné, tak to je už pořádný zásah do složení a není divu, že sestavu lepíme na poslední chvíli. Dnes byli například povoláváni dorostenci hrající dopoledne v Luhačovicích… Přesto nám nezbývá než se s trystní situací poprat a vyčkat návratu alespoň některých nebo soutěž dohrát s tím co je k mání. Dnes nebylo zbytí jak zvolit druhou variantu a je nasnadě, že to naši lehké neměli, neboť domácí Kunovice na jaře ztratily jenom dva body za remízu v Šumicích v minulém kole. Jak jsme ale minule psali tak nám to jde venku lépe jak doma (tam jsme nasbírali více čtyřlístků jak bodů), a proto nebyl důvod truchlit, obzvláště, když osa týmu byla na trávníku. Oproti minulém utkání udělal trenér dvě změny, když se do branky vrátil J.Junaštík a „slavícího“ V. Soukeníka nahradil R.Obdržálek. Více prostoru ke kouzlení už nebylo, protože  z mužského osazenstva zbyl na lavičce jenom O.Dubský, který tam dělal ve dvaceti letech mazáka dorostencům.

   Po zralé úvaze jsme seznali, že jako první zmíníme hlavičku domácího Mandince ze 6.minuty, která se konala po standardce z boku hřiště. Jestli potřebujete vědět kde skončila tak postačí informace, že žádné z aut za brankou zasaženo nebylo. Nikoho neochudíme ani o případ z 11.minuty. Byl totiž gólový. Na levé straně poslal do levého křídla balon T.Maleňák a  O.Kolaja nabídl míč do vápna  naběhnuvšímu T.Maleňákovi, který Němčického zblízka prostřelil – 0:1. Ve 13.minutě sebral balon domácímu Kaňovskému R.Straňák, ale po jeho střele uvnitř vápna nabral balon opačnou rotaci a vzdálenější tyčku uctivě minul. V 19.minutě nás pozlobil centrovaný balon Kaňovského, ale přílišný zájem o něj domácí před brankou neprojevili a tak se o šanci, natož vyložené, nedá mluvit ani pod parou. Celkem podobný děj se odehrál za minutu, leč na opačné straně. Standardka R.Straňáka přistála na hlavě O.Kolaji, ale ten maje složitou pozici poslal balon do kopřiv. Jestli se o ně podavačka poprlila už je věc jiná a pojďme zpět na trávník. Na něm si domácí jedenáctka kolem pětadvacáté minuty vykopala první dva rohy utkání, ale výsledek z nich nebyl vůbec žádný. Co se týče fotbalu tak zmíníme dobře organizovanou hru Nivničanů, kteří domácí do žádné vyložené šance nepustili, ač se snaha Kunovjanů konala. Naši ale nezaostávali vůbec v ničem a také další útočné choutky se odehrály na polovině domácích. Ve 27.minutě fauloval tři či čtyři metry před velkým čtvercem Polách R.Straňáka, ale sám faulovaný na Němčického nevyzrál neb ten mu u tyčky přímák lapnul. Ve 31.minutě se k utkání vyjádřil i domácí Mandinec mířící z dálky poprvé mezi naše tyče, ale J.Junaštík byl pozorný. Za minutu střílel doprostřed O.Kolaja, ale to ani za zmínku nestojí, protože už víte, že kopačák letěl Němčickému do náruče. Celkem solidní dílo se ve 34.minutě zdařilo Řiháčkovi, když vypálil z dobrých pětačtyřiceti metrů a jeho šlupka cinkla o naše břevno. Ve 41.minutě nechali domácí napospas R.Straňáka, ale ten po sérii kliček střílel mimo. Následující čtyři minuty se lautr nic nestalo, načež nám to nevadilo a my mohli za těch pár okamžiků sesumírovat pro naše hráče pochvalu za velmi zdařilý poločas. Po neslaném nemastném jarním úvodu už má totiž naše hra jakésy parametry a asi nás čeká sladká budoucnost. Jestli bude vzdálená či blízká, ale zatím nevíme.

Před druhou půli jsme utřeli do rukávu zamastěnou hubu a pustili se do sepisování následujícího. Nabuzení domácí si hned zkraje druhé půle postavili míč k rohovému praporku a po provedení kopu střílel Perůtka vysoko, což je velmi mírné hodnocení viděného. V 52.minutě se o náš první roh zasloužil O.Kolaja otravujíc jednoho z domácích beků, ale nic z toho nebylo. Už ani nevíme proč o tom vlastně píšeme. Po „žlutém“ faulu v 55.minutě na J.Vítka vzplály vášně na domácí střídačce, ale to znamenalo toliko další žlutou kartu pro domácí. Po následné standardce R.Straňáka zakončoval centr T.Maleňáka hlavou P.Stojaspal, ale nacházejíc se v záklonu či podobné krkolomné pozici nepochodil. V 65.minutě se rodilo naše přečíslení, ale D.Bumbalík postřehl Němčického na velkém vápně a zkusil to dalekonosným lobem, který přistál v rukavicích domácího brankáře. V 66.minutě se odehrál před našim velkým vápnem tuctový hlavičkový souboj, po kterém se míč odrazil ke kopačkám domácícho Králíka a dál už se nám nechce ani nic psát. Jeho kočkopes ze sedmnácti nebo kolika metrů sice letěl po zemi a týden, ale přesto skončil v naší síti – 1:1. Domácí trochu ožili, ale dlouho jim to nevydrželo. Zmíníme jenom 72. minutu a v ní pálícího Zámečníka, po dvou našich ztrátách na vlastní polovině. Nic zvláštního se ale nestalo, pokud ovšem na náměstí míč nikoho nazasáhl. V 78.minutě eliminoval šturmování domácích za výhrou Perůtka, který vyfasoval od sudího (všichni tři řídili utkání velmi dobře) Mičkala druhou žlutou kartu a utkání tak dostalo novou dimenzi. Naši, trenéra nevyjímaje, znovu vycítili šanci na vítězný gól a v závěrečné desetiminutovce byl na hrot dokonce eskortován V.Velecký, ale obě obrany už měly nad ofenzívami převahu. Nepřesnosti srážely snahu obou celků o vsítění vítězné branky a žádná nóbl nahrávka už divákům nabídnuta nebyla. V 92.minutě jsme upírali zraky k poslednímu rohu a ačkoliv nebo právě proto, že bylo ve vápně přehršel lidí tak už jsme se přímému ohrožení nedostali. I druhá naše výjezdní mise v řadě skončila remízou a také o s touto příliš spokojeni nejsme, protože jsme domácí do žádných vyložených šancí nepustili. Paradoxně bychom v případě jedné výhry a jedné prohry měli o bod více. Dvě remízy svou hodnotu mají, ale nejsou nám k ničemu. Přesto si za výkon naši zaslouží pochvalu. Příští utkání hrajeme na domácím hřišti v sobotu s vedoucí Kroměříží B.