MLÁDEŽ AKTUÁLNĚ

DOROST ZVLÁDL TĚŽKOU ZKOUŠKU S HLUKEM

čtvrtek 29.srpna 17,30 – mistrovské utkání dorost

TJ NIVNICE / FC BÁNOV – SPARTAK HLUK 2:1

poločas: 1:1

góly: 6. J.Vacula, 77. Zetka – 21. Bezděk

sestavy:

TjN / FCB: Kolaja – Karchenkov, Pavelka, Kubiš, Hladiš – V.Beníček, J.Šlapal, J.Vacula, Zetka – Ryšávka, Pichovec

střídali: Šobáň, M.ryška, J.Zálešák, Mikyska, Hauerland, Gregůrek

Hluk: Peprna – Blaha, Burda, Hnilička, Křiváček, Hrabalík, Kurtin, Podškubka, Bezděk, Omelka, Slovák

střídali: Matuštík, Havlík, Nemrava

rozhodčí: Zpěvák

žk: Kolaja, Zetka, J.Vacula – Peprna, Burda, Matuštík

diváci: 50

další utkání: Zdounky / Zborovice – Březnice / Dolní Lhota, Buchlovice / Tupesy – Zlínsko, Mařatice – Dolní Němčí, Boršice – Prakšice / Orel Uherský Brod, ČSK Uherský Brod / Újezdec – Šumice

   Naši dorostence čekala v předhodové předehrávce těžká zkouška v podobě Hluku, který do soutěže sestoupil z krajského přeboru, kam se jistě touží vrátit. Naši ale chtěli po minulé prohře v Otrokovicích (tu zapříčinil převážně fakt, že jsme měli nespočet absencí a do sestavy museli žáci) napravit situaci a poprat se o body. Sestava už se blížila ideálu a podle toho to i vypadalo. Náš tým se ujal po hrubce brankáře soupeře brzy vedení J.Vaculou a v desáté minutě to mohlo být ještě lepší. To, když chytil golman hostí míč mimo vápno a naši měli výhodu přímáku z ideální pozice. Žalostným kopem ji ovšem zahodili  a zanedlouho za to byli potrestání. Na levé straně si naši dávali před vápnem přednost, čehož využil Bezděk a vyrovnal na 1:1. Do kolen nás to ale neposlalo a nadále se hrál vyrovnaný zápas převážně mezi vápny. Výjimkou byly jenom standardní situace, ale i ty obě obrany s brankáři vyřešily. Ve druhé půli se dění na hřišti přece jenom mírně přiklonilo na naši stranu a nebezpečné situace se odehrávaly víceméně na polovině hostí. Dlouho jsme však žádnou nedokázali využit a utkání spělo k remízovém závěru. Ten ale odmítl v 77.minutě navrátilec po zranění Zetka, který sledoval po zmatcích ve vápně soupeře míč až do konce a zblízka ho dopravil do opuštěné branky. Hosté už kromě několika bezzubých brejků z pravé strany nic nevymysleli a nepomohlo ani vysunutí branáře do vápna při poslední standardce. Rozkouskovaný závěr už jsme i díky zdržování zvládli a cenné bodíky jsou doma.

ŽÁCI ZAČALI SEZÓNU VENKOVNÍ VÝHROU

středa 28.srpna 17,30 – mistrovské utkání žáci

SK ZÁHOROVICE – TJ NIVNICE 1:4

poločas: 1:1

góly: 7. Slováček – 19. Úředníček, 56. M.Ryška, 67. Vrága, 69. Leška

sestava: J.Zálešák – D.Zálešák, M.Ryška, Láska, F.Šlapal, Úředníček, Bulejko, Vrága

střídali: Zemek, Š.Ryška, Mikulec, F.Zálešák, Leška, Budulatti, Konevych

další utkání: Starý Hrozenkov – ČSK Uherský Brod 3:2, Bánov – Javořina 8:0, Hradčovice – Újezdec 2:6, Suchá Loz – Uherský Brod (odloženo)

   U našich žáků nezůstal po loňské sezóně kámen na kameni a mimo odchodu A.Navrátila do sportovního důchodu se po toulavých botách zastesklo i J.Charvátovi a P.Lukešovi, kteří už jsou jednou nohou v Uherském Brodu. Připočteme-li k tomu loňský úzký kádr tak naše předsezóní situace byla všelijaká a jednu chvíli to vypadalo na sloučení s FK Javořina. Poté byl dokonce ve hře i sdružený start s ČSKUB, ale  z toho nakonec náš soused vycouval. Řešení nedobré situace se nakonec ujal staronový trenér Milan Bršlica a hlavně Pavla Ryšková, která má největší zásluhu na tom, že současný kádr čítá tolik jmen, že bysme mohli kopat jedenáct na jedenáct. Druhou věcí  je ale to, že polovina žactva s fotbalem teprve začíná a jistou chvíli potrvá, než se nováčci na hřišti zabydlí. První utkání už ovšem ukázalo, že to dlouho trvat nemusí. Přestože soupeř ze Záhorovic nám dal zabrat tak jsme nakonec vyrovnané utkání zvládli jak herně, tak i výsledkově, byť až ve druhé půli. Pro naše kluky je to bezesporu povzbuzení do dalších zážitků s fotbalem.